Laan van de Leeuw 30, 7324 BD Apeldoorn

Webdexter onthult risico’s en verbeterpunten na uitvoering van PENTESTEN in 2023

In het afgelopen jaar heeft Webdexter opnieuw diverse PENTESTEN uitgevoerd voor verschillende klanten in diverse bedrijfstakken. Met name waren het MKB-bedrijven, variërend in omvang van 20 tot 150 medewerkers, en enkele scholen die de expertise van Webdexter hebben ingeschakeld.

Kwetsbaarheid in het MKB: datalekken en geavanceerde aanvallen
Het jaar 2023 bracht duidelijkheid over de voortdurende kwetsbaarheid van het MKB als het gaat om datalekken en geavanceerde aanvallen, waaronder ransomware. In maar liefst 80% van de uitgevoerde PENTESTEN slaagde Webdexter erin toegang te verkrijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie en/of persoonsgegevens, zelfs op systemen die normaal gesproken als “gesloten” worden beschouwd.

Opvallend was ook dat in sommige gevallen de toegepaste 2FA-technologie kon worden omzeild, wat Webdexter de mogelijkheid gaf toegang te krijgen tot netwerken en/of data. In enkele gevallen resulteerde dit zelfs in administrator-toegang tot kritieke bedrijfsomgevingen.

Rol van medewerkers en hardwarematige beveiliging
Interessant genoeg bleek dat, ondanks aanzienlijke investeringen in hardwarematige beveiliging, het vaak de medewerkers waren die onbewust toegang verleenden tot bedrijfs- en/of schoolnetwerken. Het onderstreept het belang van bewustzijn en training van medewerkers naast technologische maatregelen.

Uitgebreide rapportage en verbeter voorstellen
Webdexter heeft na elke test gedetailleerde rapportages opgesteld, waarin niet alleen de uitgevoerde stappen worden beschreven, maar ook concrete verbeteringsvoorstellen. Deze rapportages bieden klanten inzicht in de kwetsbaarheden van hun cybersecurity en adviseren over mogelijke verbeteringen.

Resultaten en aanbevelingen
Hoewel in 20% van de gevallen geen toegang kon worden verkregen, heeft Webdexter toch waardevolle aanbevelingen gedaan met betrekking tot cybersecurity. Dit benadrukt het belang van proactieve maatregelen om potentiële risico’s te minimaliseren, zelfs als directe toegang niet mogelijk is.

Webdexter benadrukt het voortdurende belang van PENTESTEN als een cruciaal onderdeel van cybersecurity-strategieën. Het geeft organisaties de kans om proactief hun beveiligingsmaatregelen te evalueren, kwetsbaarheden te identificeren en zich voor te bereiden op de steeds evoluerende dreigingen in het digitale landschap.

Deel dit artikel:

ALTIJD OP MAAT

De dienstverlening van
Webdexter

Advies en consultancy

Webdexter biedt hoogwaardige advies- en consultancydiensten, gericht op het optimaliseren van digitale strategieën. Met diepgaande expertise helpt Webdexter bedrijven groeien en succesvol navigeren in het snel evoluerende online landschap.

Incidente response

Webdexter's Incident Response voor het MKB biedt snelle en effectieve oplossingen na digitale aanvallen. Webdexter helpt bedrijven om veerkrachtig te reageren op cyberincidenten en hun digitale veiligheid te waarborgen.

Training en awareness

Webdexter's Awareness en Training voor het MKB versterken de digitale veiligheidscultuur. Webdexter biedt doelgerichte programma's om medewerkers bewust te maken van cyberdreigingen en hen te trainen voor proactieve bescherming.

development

Webdexter biedt op maat gemaakte software- en internetoplossingen. Hiermee stimuleert Webdexter groei door innovatieve ontwikkeling, waardoor bedrijven efficiënter en competitiever worden in het digitale landschap.

Bezoekadres

Laan van de Leeuw 30
7324 BD Apeldoorn

Bedrijfsgegevens

KVK nummer: 52921344
BTW nummer: NL001384928B27
IBAN: NL29INGB0009656818 (ING Bank)

Contactgegevens

+316 588 186 88 (ook voor WhatsApp)
info@webdexter.nl